Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 Βήματα για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση!





Σχετική εικόνα
  Αφού έχετε περάσει το πρώτο στάδιο που είναι η θετική αξιολόγηση του βιουγραφικού , σας πέρνουν τηλέφωνο και σας ζητάνε για συνέντευξη. Εδώ πρέπει να τα δώσετε ΌΛΑ, δεν θα αφήσετε τίποτα και κανέναν να σας πάρει αυτήν την δουλεία μέσα από τα χέρια σας γι αυτό και θα πρέπει να να κάνετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση! Πώς όμως?!  


  •  Κάνε μια θερμή χειραψία.

Όταν γνωρίζεις κάποιον, είτε πρόκειται για επαγγελματική είτε για προσωπική γνωριμία φρόντισε να κάνεις μια θερμή χειραψία. Μια δυνατή χειραψία δείχνει αφενός αυτοπεποίθηση και αφετέρου θετική διάθεση απέναντι στον συνομιλητή μας. Αυτή η χειραψία λοιπόν, είναι τις περισσότερες φορές το  πρώτο στοιχείο για να σχηματίσει κανείς για εμάς μια θετική ή αρνητική πρώτη εντύπωση.
Αποτέλεσμα εικόνας για first impression


  • Στάση σώματος

Σχετική εικόναΔώστε βάση στη στάση του σώματος σας, μιας και αυτή συνδέεται άμεσα από τους εργοδότες με στοιχεία του χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα ανασφάλεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης, δυναμισμού ή θάρρους, ακόμα και με στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις δεξιότητες σας. Κρατήστε την πλάτη σας στην ευθεία, χωρίς αυτό να φαίνεται επιτηδευμένο, μη σταυρώνετε τα χέρια σας σαν να βρίσκεστε μονίμως σε αμυντική στάση και περπατήστε στο χώρο με σταθερό βήμα.


  • Μην μένεις ακίνητος .

Οι ερευνητές Robert Gifford, Cheuk Fan Ng και Margaret Wilkinson ανακάλυψαν πως οι υποψήφιοι εργαζόμενοι που κάνουν χειρονομίες με τα χέρια τους κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεών τους είναι πιο πιθανό να προσληφθούν. Βγάλε λοιπόν, τα χέρια από τις τσέπες σου και προσπάθησε την ώρα που μιλάς να κάνεις χειρονομίες, ειδικά όταν θέλεις να δώσεις έμφαση στα λόγια σου.


Αποτέλεσμα εικόνας για first impression
  • «Απλώσου» στο χώρο 

Οι ερευνητές Jessica Tracy και David Matsumoto συνέκριναν ολυμπιακούς αθλητές από όλο τον κόσμο και ανακάλυψαν πως όταν ένας αθλητής βγαίνει πρώτος, «απλώνεται» στο χώρο, ενώ οι ηττημένοι τείνουν να μαζεύονται. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να δείξεις πως έχεις αυτοπεποίθηση είναι να διατηρήσεις τα χέρια σου χαλαρά και να τα τοποθετήσεις σε επιφάνειες όπως τραπέζια ή καρέκλες που βρίσκονται κοντά σου. 
Αποτέλεσμα εικόνας για first impression



  • Κράτα οπτική επαφή
Σχετική εικόνα





Κάθε σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη και η οπτική επαφή είναι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, πολύ σημαντική σε αυτό το κομμάτι. Αν την ώρα που του δίνεις το χέρι σου κοιτάς το πάτωμα ή τον διπλανό του, τότε έχεις ήδη χάσει αρκετούς πόντους από την πρώτη σας γνωριμία. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στη συνέχεια της συζήτησης. Είναι δείγμα ευγένειας (και γοητείας) το να προσέχουμε τον συνομιλητή μας και να τον κοιτάζουμε στα μάτια, αντί να χαζεύουμε γύρω γύρω!

  • Το σωστό ντύσιμο
Σχετική εικόνα
Σπάστε τη μονοτονία του αυστηρού και φόρμαλ λουκ που δημιουργούν τα μαύρα ή γκρι σύνολα, που συνήθως προτιμούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται φυσικά να είστε υπερβολικοί αλλά ένα διακριτικό αξεσουάρ αρκεί για να τραβήξει την προσοχή. Απέφυγε τα πολλά και έντονα χρώματα στα ρούχα και στο μακιγιάζ. Επίσης απαγορεύονται φόρμες, μίνι φούστες , σορτσάκια , κοντές  βερμούδες, έντονα ανιμαλ πριντ σχέδια, σκουλαρίκια σε χείλη, μύτη, γλώσσα φρύδι και οι σαγιονάρες!!  

Αποτέλεσμα εικόνας για first impression


  • Κάνε ερωτήσεις 
Κάντε ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρηση , την θέση σας που να μαρτυρούν ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά να εργαστείτε σε αυτό το χώρο. Αποφύγετε όμως ερωτήσεις σχετικά με τον μισθό , τις υπερωρίες , την κούραση και φυσικά τις προσωπικές ερωτήσεις που θα φέρουν τον απέναντί σας σε δύσκολη θέση.



Σχετική εικόνα

Δείτε Επίσης : 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

#exetastiki quotes

Μέσα εξεταστικής περιόδου και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μετά το διάβασμα είναι να γελάσουμε (με τα χάλια μας  )  Απολαύστε τα πιο κορυφαία tweets που κυκλοφορούν τελευταία!! Οταν βαριεμαι να διαβασω λεω στον εαυτο μου: "στρωσου, η χωρα χρειαζεται επιστημονες" ε, δε διαβαζω αλλα τουλαχιστον γελαω λιγο. # exetastiki Άθεος μεχρι να αρχίσεις να προσεύχεσαι να περασει το γραπτό που παρεδωσες! # exetastiki Η πιο κρίσιμη στιγμή της εξέτασης είναι όταν ανοίγει η αίθουσα και παίζεις μπουνίδια για να πιάσεις μια καλή θέση.  # exetastiki Μην βάζετε ωραιους επιτηρητες στην εξεταστική και σκεφτόμαστε ποσα παιδια θελουμε να τους κάνουμε.Δεν γράφουμε # exetastiki Δεν έχεις γκόμενο,δεν διαβάζεις γιατί δεν έχεις γκόμενο. Έχεις γκόμενο,δεν διαβάζεις γιατί έχεις γκόμενο. Γενικά δεν διαβάζεις! # exetastiki Διαβαζω εδω και μια ωρα μια απαντηση και ξεχασα ποια ηταν η ερωτηση ρε φιλε # exetastiki Παντως, με τις γνωσεις μου βγαινοντας απο το πανεπιστημιο, δουλεια μονον ως

Παραδείγματα και συμβουλές ελκυστικών βιογραφικών!

       Πως θα φτιάξω το βιογραφικό μου σημείωμα; Είναι η βασική ερώτηση που έρχεσαι αντιμέτωπος όταν αποφασίσεις ότι θέλεις να μπεις δυναμικά στην αγορά εργασίας.      Το βιογραφικό είναι το χαρτί που θα σε βοηθήσει να 'πουλήσεις' τον ευατό σου πριν ο μελλοντικός σου εργοδότης σε γνωρίσει από κοντά. Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσεις γι' αυτό!     Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος βιογραφικού που θα μπορούσες να ακολουθήσεις.   Ο καθένας μπορεί ελεύθερα να φτιάξει το βιογραφικό του με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον/ την αντιπροσωπεύει ως προσωπικότητα. 14 πρακτικές συμβουλές για το βιογραφικό σου!  Τις ήξερες; Tο τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να δείχνει στον εργοδότη ότι ο υποψήφιος έχει τα απαραίτητα προσόντα, και τις ικανότητες για τη θέση. Παρακάτω θα βρεις μερικά template βιογραφικών για να έχεις μια ιδέα! Ειλικρίνεια Ο στόχος σου είναι να παρουσιάσεις τον αληθινό σου εα

Οι 6 μακριά από μας τύποι της εξεταστικής

Ήρθε πάλι η περίοδος της εξεταστικής. Αυτή η μαύρη περίοδος που πρέπει να διαβάζεις όλη μέρα και νύχτα , να κόψεις τις βόλτες, τους καφέδες, τα μπαράκια , τις σειρές και όλες αυτές τις ωραίες συνήθειες. Και φτάνει η στιγμή της κρίσης. Εκεί που είσαι έτοιμος να δώσεις το μάθημα , γεμάτος αυτοπεποίθηση και περηφάνια για το διάβασμα σου συναντάς τους εξής ενοχλητικούς τύπους : ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ #1  Ο χαλαρός    Στο αμφιθέατρο δεν τον έχεις δει πολλές φορές. Και όσες τον έχεις δει δεν θα είναι για παραπάνω από κανένα μισάωρο στην αρχή του εξαμήνου. Μετά κυλικείο χαλαράάά με φραπεδιά.  Όταν δε, έρχεται η εξεταστική,  θα ανοίξει το βιβλίο, θα του ρίξει μια ματιά, δεν θα καταλάβει τίποτα και μετά θα το κλείσει, έτσι απλά πανέμορφα. Ο συγκεκριμένος τύπος όμως θα περάσει τουλάχιστον τα μισά του μαθήματα. Πώς; Με πολλούς τρόπους , ιδιαίτερα, φροντηστήρια, σκονάκια, σημειώσεις από το φυτό. ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΌΣ ΓΙΑΤΙ : Περνάει τα μαθήματα,  χωρίς να πατάει σε όλο το εξάμηνο. ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ #2 Ο τουρίστα