Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσο χρόνο θέλω για να κάνω μια καλή εργασία; +TIPS

Αποτέλεσμα εικόνας για studentΈχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο χρόνο χρειάζεστε για να κάνετε μια ΆΡΙΣΤΗ εργασία










Εξαρτάται από την σχέση του θέματος με την προηγούμενη γνώση σας, το ρυθμό αντιμετώπισης ζητημάτων που προκύπτουν σε συνεργασία με τον επιβλέποντα,  και τη καθημερινή σας ενασχόληση  Δηλαδή, για να ολοκληρώσετε την εργασία έγκαιρα απαιτείται το θέμα να είναι σχετικά κατανοητό από την αρχή, να έχετε τακτική και  και να ασχολείστε σε ρυθμούς πλήρους απασχόλησης καθημερινά. 

Ακούγονται λίγο περίεργα αυτά γι αυτό ας το πάρουμε από την αρχή... 

1η Ημέρα 
Αρχικά κάθεσαι αναπαυτικά , είσαι ακόμα χαλαρός και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι . Έτσι λοιπόν αρχίζεις διαβάζοντας μόνος ή με το παρεάκι (αν πρόκειται για ομαδική εργασία) το θέμα της εργασίας και τις οδηγίες μέχρι να τις κατανοήσετε και εκφράσεται τις πρώτες απόψεις .

 2η-3η Ημέρα 
Στην βιβλιοθήκη της σχολής , στην δημοτική βιβλιοθήκη, στο Internet , σε βιβλία από την προσωπική σας βιβλιοθήκη ή ακόμα και σε γνωστούς.  Αναζητήστε κυρίως στα αγγλικά καθώς θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες . Μην ανησυχείτε για την μετάφραση εάν έχετε ένα τίμιο lower από τα παιδικά σας χρόνια είστε μια χαρά.


4η - 8η Ημέρα  
Διαβάστε όλη την βιβλιογραφία που βρήκατε και κρατήστε σημειώσεις με τα βασικά σημεία από κάθε άρθρο , κείμενο που διαβάσατε. Προσοχή σημειώστε σημεία που καταλαβαίνετε και συμφωνείται με αυτά.
Τιπ ! Εννοούμε ηλεκτρονικές σημειώσεις! 
Τιπ! Μοιράστε τα άρθρα μεταξύ σας !

9η Ημέρα
Φτιάξτε ένα σχεδιάγραμμα για το πώς θα είναι δομημένη η εργασία. Σε ποιο σημείο είναι η εισαγωγή , η περίληψη , το κύριο μέρος και από πόσους παραγράφους θα αποτελείται το καθένα...έχει δουλειά το πράγμα φίλε μου!

10η -13η Ημέρα 
Αρχίστε να φτιάχνετε το  εξώφυλλο και να γράφετε  την εισαγωγή , τα περιεχόμενα και μια μικρή περίληψη .
Τιπ! 
10η μέρα ---> εξώφυλλο και περιεχόμενα 
11η----> εισαγωγή
12η----->περίληψη

 14η - 22 Ημέρα 
Εδώ θα πρέπει να συγγράψετε το κύριο κομμάτι της εργασίας και συνήθως αυτό αποτελείται πάνω από 20 σελίδες. Θα πρέπει επίσης να χωρίσετε ενότητες και παραγράφους. Να θυμάστε ότι πρέπει να γράψετε μόνοι σας τα κομμάτια και χωρίς να τα αντιγράψετε από άλλες πηγές. Ο καθηγητής μπορεί να ελέγξει  εύκολα για λογοκλοπή.

Τιπ! Προσπαθήστε να είστε αντικειμενικοί , χωρίς να παραθέτετε την προσωπική σας άποψη.
Τιπ! Σχεδιαγράμματα , εικόνες και πίνακες ..λένε πολύ!!

Πως να κάνω μια τέλεια εργασία;


 23η- 26η Ημέρα  
Τα ευχάριστα νέα είναι ότι Έχετε σχεδόν τελειώσει !! Εδώ θα γράψετε τα συμπεράσματα σας, τις παρατηρήσεις σας , την γνώμη σας για το θέμα . Και φυσικά την βιβλιογραφία , και το παράρτημα!

27η-29η Ημέρα
Διαβάζεται ότι έχετε κάνει και διορθώνεται όπου χρειάζεται! Επίσης κάνετε την μορφοποίηση του κειμένου σας και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

30 Ημέρα 
Πατάς SAVE  και αποθηκεύεις το αρχείο σε κινητό , υπολογιστή , φλασάκι , internet για να είσαι σίγουρος! 
 Tιπ! Να πατάς save κάθε φορά που κάνεις μια διόρθωση ..δεν ξες πότε θα κοπεί το ρεύμα και χάσεις την δουλειά σου !

Χρειάζεσαι βοήθεια με την εργασία σου? Διάβασε τα άρθρα μας και στείλε μας email στο foitites.ola@gmail.com

Γιατί οι φοιτητές παίρνουν έτοιμες εργασίες ;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

12 ερωτήσεις και απαντήσεις για το φοιτητικό σπίτι!!

Σε αυτό το άρθρο δίνουμε απαντήσεις σε μερικές από τις βασικές ερωτήσεις που μας έγιναν από φοιτητές όλο αυτό τον καιρό που ασχολούμαστε με τα φοιτητικά σπίτια. 1) Πώς θα βρω το σωστό σπίτι; Αρχικά για να βρεις το ιδανικό σπίτι, θέλει πολύ ψάξιμο! Δοκίμασε να ψάξεις για σπίτι κοντά στη σχολή σου,ή στο κέντρο ώστε να μην χρειαστείς πολλά αστικά. Έχεις δύο εναλλακτικές:  1) Να περπατήσετε χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, ψάχνοντας κάθε μεσιτικό γραφείο (δεν το συνιστούμε)  2) Να αρχίσετε ηλεκτρονικά την αναζήτηση σας, πετυχαίνοντας έτσι να μειώσετε τον χρόνο και τα χιλιόμετρα που θα κάνετε.     2) Μπορώ να ζητήσω χρόνο για να σκεφτώ αν θέλω το σπίτι που μόλις είδα; Ο ιδιοκτήτης ή ο μεσίτης μπορούν να κρατήσουν το σπίτι, μόνο εάν δώσεις προκαταβολή και συνήθως το συμβόλαιο γίνεται αυθημερόν, διαφορετικά μπορεί να το πάρει άλλος. Γι’ αυτό ψάξε καλά τις αγγελίες, δες με προσοχή τις φωτογραφίες και κλείσε ραντεβού όσο πιο γρήγορα μπορείς. 3) Πόσο θα πάει το ενοίκιο; Τ

#exetastiki quotes

Μέσα εξεταστικής περιόδου και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μετά το διάβασμα είναι να γελάσουμε (με τα χάλια μας  )  Απολαύστε τα πιο κορυφαία tweets που κυκλοφορούν τελευταία!! Οταν βαριεμαι να διαβασω λεω στον εαυτο μου: "στρωσου, η χωρα χρειαζεται επιστημονες" ε, δε διαβαζω αλλα τουλαχιστον γελαω λιγο. # exetastiki Άθεος μεχρι να αρχίσεις να προσεύχεσαι να περασει το γραπτό που παρεδωσες! # exetastiki Η πιο κρίσιμη στιγμή της εξέτασης είναι όταν ανοίγει η αίθουσα και παίζεις μπουνίδια για να πιάσεις μια καλή θέση.  # exetastiki Μην βάζετε ωραιους επιτηρητες στην εξεταστική και σκεφτόμαστε ποσα παιδια θελουμε να τους κάνουμε.Δεν γράφουμε # exetastiki Δεν έχεις γκόμενο,δεν διαβάζεις γιατί δεν έχεις γκόμενο. Έχεις γκόμενο,δεν διαβάζεις γιατί έχεις γκόμενο. Γενικά δεν διαβάζεις! # exetastiki Διαβαζω εδω και μια ωρα μια απαντηση και ξεχασα ποια ηταν η ερωτηση ρε φιλε # exetastiki Παντως, με τις γνωσεις μου βγαινοντας απο το πανεπιστημιο, δουλεια μονον ως

Πόσο σωστά συγγράφεις το βιογραφικό σου;

Συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος Το Βιογραφικό Σημείωμα   είναι ένα έγγραφο που δίνει πληροφορίες για το ποιοι είμαστε και το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Μάθε παρακάτω πως να το συμπληρώσεις!  Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού: Από το  Νεώτερο στο Παλαιότερο Γεγονός Έκταση το πολύ 2 σελίδες.  Δεν επιτρέπονται σ’ ένα Βιογραφικό Σημείωμα   τα τσαλακώματα, οι μουτζούρες, τα ορθογραφικά λάθη, η έλλειψη ενημέρωσης & η ανειλικρίνεια . Συνοπτικά το Βιογραφικό Σημείωμα αποτελείται από ενότητες: EΝΟΤΗΤΕΣ: Προσωπικά Στοιχεία Εκπαίδευση Εργασιακή  Ε μπειρία Γλώσσες /  Δεξιότητες Πληροφορικής Επιμόρφωση Βραβεία Εργασίες   Άλλα Στοιχεία Προσωπικά στοιχεία   Αναρτούμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιο άτομο για να μας βρει.  Αναφερθείτε σε θέματα όπως: η δυνατότητα ταξιδιών ή η στρατιωτική σας θητεία. Αναφέρετε ως mail και τηλέφωνο επικοινωνίας πάντοτε και μόνο το προσωπικό σας e-mail/ τηλέφωνο. Επίσης αναφέρεται την ηλικία σ