Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσο σωστά συγγράφεις το βιογραφικό σου;

Συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος


Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι ένα έγγραφο που δίνει πληροφορίες για το ποιοι είμαστε και το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Μάθε παρακάτω πως να το συμπληρώσεις! 


Αποτέλεσμα εικόνας για βιογραφικο

Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού:
  • Από το Νεώτερο στο Παλαιότερο Γεγονός
  • Έκταση το πολύ 2 σελίδες. 
  • Δεν επιτρέπονται σ’ ένα Βιογραφικό Σημείωμα τα τσαλακώματα, οι μουτζούρες, τα ορθογραφικά λάθη, η έλλειψη ενημέρωσης & η ανειλικρίνεια.

Συνοπτικά το Βιογραφικό Σημείωμα αποτελείται από ενότητες:

Αποτέλεσμα εικόνας για βιογραφικο


EΝΟΤΗΤΕΣ:
Προσωπικά Στοιχεία
Εκπαίδευση
Εργασιακή Εμπειρία
Γλώσσες / Δεξιότητες Πληροφορικής
Επιμόρφωση
Βραβεία
Εργασίες
 Άλλα Στοιχεία
Προσωπικά στοιχεία
  Αναρτούμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιο άτομο για να μας βρει. Αναφερθείτε σε θέματα όπως: η δυνατότητα ταξιδιών ή η στρατιωτική σας θητεία. Αναφέρετε ως mail και τηλέφωνο επικοινωνίας πάντοτε και μόνο το προσωπικό σας e-mail/ τηλέφωνο. Επίσης αναφέρεται την ηλικία σας, τον τόπο καταγωγής και ιθαγένεια εαν πρόκειται για εργασία στο εξωτερικό.
 Εκπαίδευση
Αναρτούμε την ημερομηνία των πτυχίων που έχουμε πάρει στην Τυπική Εκπαίδευση:
  • Μεταδιδακτορικό Διδακτορικό
  • Μεταπτυχιακό
  • Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Απόφοιτος/η Ι.Ε.Κ.)


Εργασιακή Εμπειρία
Ότι έχεις κάνει τα προηγούμε χρόνια από την πρακτικη άσκηση μέχρι το σερβιτοριλίκι το καλοκαίρι! Και πάντα με χρονολογική σειρά από το παλαιότεορ στο νεότερο.Όχι με βάση τις συμβάσεις αλλά με βάση την πραγματική απασχόληση. Αναρτούμε τις ημερομηνίες της Απασχόλησης, της Πρακτικής ‘Ασκησης & του Εθελοντισμού. Ο Φορέας της Εργασιακής Εμπειρίας. Το αντικείμενο της Απασχόλησης, της Πρακτικής ‘Ασκησης & του Εθελοντισμού. 
Γλώσσες
Επίπεδο Γνώσης Γλώσσας όχι με βάση το πτυχίο αλλά με βάση της πραγματικής γνώσης: Άριστη, Πολύ Καλή, Καλή, Βασική.
Οι πιο high class γλώσσες για να μάθεις είναι Αγγλικά , Γερμανικά , Ιαπωνικά , Κινέζικα και Ρωσικά. Δες το νέο άρθρο για τις γλώσσες που βγαίνει σε λίγες μέρες! 
Δες  εδώ παραδείγματα βιογραφικών!
Δεξιότητες Πληροφορικής

  Ομαδοποιούμε τη γνώση των προγραμμάτων σε ομάδα με βάση το αντικείμενο: Γραφείου, Σχεδιαστικά, Επεξεργασία Δεδομένων κ.λ.π. και με βάση το επίπεδο Άριστη, Πολύ Καλή, Καλή, Βασική.Δεν τους ενδιαφέρει να είσαι εξπερ στην πληροφορική ή να έχεις 10 πιστοποιήσεις , τους ενδιαφέρει να ξέρεις τα πληροφοριακά προγράμματα που αυτοί χρειάζονται για να δουλέψουν. Μάθε να παίζεις στα δάχτυλα αρχικά με το Internet και τα πακέτα της  Microsoft (Word, Excel , Power point). Επίσης εξασκήσου σε ότι πληροφοριακό σύστημα μαθαίνετε στη σχολή όπως το SPSS.

Επιμόρφωση 
Ενημέρωση όλων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Σεμιναρίων, Χειμερινών/Θερινών Σχολείων, Συνεδρίων, Ημερίδων, Διαλέξεων που έχουμε παρακολουθήσει, και όχι με βάση το χαρτί που έχουμε πάρει.

 Βραβεία/ Εργασίες /Άλλα Στοιχεία
Αν έχουμε συμμετάσχει σε Διαγωνισμούς και έχουμε πάρει βραβείο. Αν έχουμε πάρει Υποτροφία (από ποιον Φορέα, πότε και ποιο είναι το αντικείμενο) τότε το καταχωρούμε οπωσδήποτε. 
Όχι εργασίες που κάναμε για να πάρουμε το πτυχίο. Εργασίες που δημοσιεύσαμε σε διάφορα περιοδικά Ξένα ή Ελληνικά (π.χ. Jounrnal of Statistics, Παιδιατρική Επιθεώρηση κ.λ.π.)
Δίπλωμα Οδήγησης / Μέλος Οργανώσεων /Άλλη Δεξιότητα/ Εθελοντισμός / Ενδιαφέροντα 
Ο εθελοντισμός δείχνει ότι είστε άτομα φιλότιμα με σεβασμό στη φύση και την ανθρώπινη ύπαρξη και πρόθυμα να δουλέψετε. Μην το παρακάνετε όμως και γράφετε πράγματα για τα οποία δεν έχετε ιδέα! 

Δυσκολεύεσαι ακόμα με το βιογραφικό σου? Άσε μας να σε βοηθήσουμε! Θα φτιάξουμε μαζί το βιογραφικό σου. Επικοινώνησε μαζί μας με ένα mail ή αφήνοντας ένα σχόλιο!










Καλή συγγραφή ..και καλές δουλειές!!! 

Θες και άλλα για να πάρεις σίγουρα την δουλειά ; Δες παρακάτω
7 βήματα για κάνεις καλή πρώτη εντύπωση 

14 πρακτικές συμβουλές για το βιογραφικό σου 

First impression facts + images  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

#exetastiki quotes

Μέσα εξεταστικής περιόδου και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μετά το διάβασμα είναι να γελάσουμε (με τα χάλια μας  )  Απολαύστε τα πιο κορυφαία tweets που κυκλοφορούν τελευταία!! Οταν βαριεμαι να διαβασω λεω στον εαυτο μου: "στρωσου, η χωρα χρειαζεται επιστημονες" ε, δε διαβαζω αλλα τουλαχιστον γελαω λιγο. # exetastiki Άθεος μεχρι να αρχίσεις να προσεύχεσαι να περασει το γραπτό που παρεδωσες! # exetastiki Η πιο κρίσιμη στιγμή της εξέτασης είναι όταν ανοίγει η αίθουσα και παίζεις μπουνίδια για να πιάσεις μια καλή θέση.  # exetastiki Μην βάζετε ωραιους επιτηρητες στην εξεταστική και σκεφτόμαστε ποσα παιδια θελουμε να τους κάνουμε.Δεν γράφουμε # exetastiki Δεν έχεις γκόμενο,δεν διαβάζεις γιατί δεν έχεις γκόμενο. Έχεις γκόμενο,δεν διαβάζεις γιατί έχεις γκόμενο. Γενικά δεν διαβάζεις! # exetastiki Διαβαζω εδω και μια ωρα μια απαντηση και ξεχασα ποια ηταν η ερωτηση ρε φιλε # exetastiki Παντως, με τις γνωσεις μου βγαινοντας απο το πανεπιστημιο, δουλεια μονον ως

Παραδείγματα και συμβουλές ελκυστικών βιογραφικών!

       Πως θα φτιάξω το βιογραφικό μου σημείωμα; Είναι η βασική ερώτηση που έρχεσαι αντιμέτωπος όταν αποφασίσεις ότι θέλεις να μπεις δυναμικά στην αγορά εργασίας.      Το βιογραφικό είναι το χαρτί που θα σε βοηθήσει να 'πουλήσεις' τον ευατό σου πριν ο μελλοντικός σου εργοδότης σε γνωρίσει από κοντά. Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσεις γι' αυτό!     Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος βιογραφικού που θα μπορούσες να ακολουθήσεις.   Ο καθένας μπορεί ελεύθερα να φτιάξει το βιογραφικό του με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον/ την αντιπροσωπεύει ως προσωπικότητα. 14 πρακτικές συμβουλές για το βιογραφικό σου!  Τις ήξερες; Tο τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να δείχνει στον εργοδότη ότι ο υποψήφιος έχει τα απαραίτητα προσόντα, και τις ικανότητες για τη θέση. Παρακάτω θα βρεις μερικά template βιογραφικών για να έχεις μια ιδέα! Ειλικρίνεια Ο στόχος σου είναι να παρουσιάσεις τον αληθινό σου εα

Οι 6 μακριά από μας τύποι της εξεταστικής

Ήρθε πάλι η περίοδος της εξεταστικής. Αυτή η μαύρη περίοδος που πρέπει να διαβάζεις όλη μέρα και νύχτα , να κόψεις τις βόλτες, τους καφέδες, τα μπαράκια , τις σειρές και όλες αυτές τις ωραίες συνήθειες. Και φτάνει η στιγμή της κρίσης. Εκεί που είσαι έτοιμος να δώσεις το μάθημα , γεμάτος αυτοπεποίθηση και περηφάνια για το διάβασμα σου συναντάς τους εξής ενοχλητικούς τύπους : ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ #1  Ο χαλαρός    Στο αμφιθέατρο δεν τον έχεις δει πολλές φορές. Και όσες τον έχεις δει δεν θα είναι για παραπάνω από κανένα μισάωρο στην αρχή του εξαμήνου. Μετά κυλικείο χαλαράάά με φραπεδιά.  Όταν δε, έρχεται η εξεταστική,  θα ανοίξει το βιβλίο, θα του ρίξει μια ματιά, δεν θα καταλάβει τίποτα και μετά θα το κλείσει, έτσι απλά πανέμορφα. Ο συγκεκριμένος τύπος όμως θα περάσει τουλάχιστον τα μισά του μαθήματα. Πώς; Με πολλούς τρόπους , ιδιαίτερα, φροντηστήρια, σκονάκια, σημειώσεις από το φυτό. ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΌΣ ΓΙΑΤΙ : Περνάει τα μαθήματα,  χωρίς να πατάει σε όλο το εξάμηνο. ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ #2 Ο τουρίστα